Oosterpoort

Afstand van Bed and Breakfast de Zwarte Kat tot Oosterpoort 2,8 km

De voorzijde van Cultuurcentrum De Oosterpoort aan de Trompsingel in Groningen. De façade met lichtsculptuur dateert uit 1991 en werd ontworpen door de kunstenaars Tom Postma en Alexander Schabracq.

De Oosterpoort is een cultuurcentrum in de stad Groningen. Het gebouw staat direct ten zuidoosten van de binnenstad aan de Trompsingel aan de noordrand van de Oosterpoortwijk.

De Oosterpoort beschikt over twee concertzalen. De grote zaal, deels met een amfitheater, heeft een capaciteit van 1150 zitplaatsen. Bij het ontwerpen daarvan heeft onderzoeksinstituut TNO getracht de unieke akoestiek van de gesloopte concertzaal De Harmonie zo goed mogelijk te kopiëren. Doordat het om een heel ander model zaal gaat, is dat niet gelukt. De kleine zaal heeft 450 zitplaatsen. Ook andere ruimtes in het pand worden regelmatig benut voor optredens. Het complex beschikt over een ondergrondse parkeergarage, waaruit auto’s met een LPG-installatie worden geweerd.

Vaste bespeler van De Oosterpoort is het Noord Nederlands Orkest. In het gebouw vindt jaarlijks het Noorderslagfestival plaats.

Bron: Wikipedia