Omgeving

Een groot aantal bezienswaardigheden zoals de Grote Markt met de Martini Toren, Groninger Museum en het Noorderplantsoen zijn in de nabije omgeving. De Oosterpoort en Martiniplaza zijn eveneens gemakkelijk te bereiken.

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Op nog geen 900 meter afstand in het Noorderplantsoen vind het Pieterpad zijn aansluiting.

 

Groningen Loopt!™ is de opvolger van de bekende Struunroutes. In de nabije omgeving zijn enkele wandelroutes uitgezet.

 

Daarnaast zijn er een aantal lange fietsroutes rondom Groningen te vinden:

  • LF9 NAP-route van Bad Nieuweschans via Groningen, Meppel, Zwolle, Amersfoort, Utrecht en Breda naar Loenhout.
  • LF14 Saksenroute van Enschede via Assen en Groningen naar Lauwersoog. Het gedeelte in Twente maakt deel uit van Rondje Twente. De route maakt in zijn geheel deel uit van de LF Ronde van Nederland.
  • LF20 Flevoroute Van Haarlem via Flevoland en Heerenveen naar Groningen.

 

Groningen heeft sinds eind april 2012 het meest interactieve fietsknooppuntennetwerk van Nederland. Met dit netwerk kunt u eenvoudig uw eigen fietstocht door het Groninger land bepalen. Bijzonder aan het Groningse netwerk is dat de ruim 500 knooppuntpanelen in de provincie zijn voorzien van QR-codes.

 

 

Kronkelende maren zoeken hun weg door de Noord-Groningse klei. Een groep ganzen vliegt in een strakke V-formatie naar de Dollard voor een dagje grazen op de kwelders. Een roerdomp laat zijn misthoorn over het Zuidlaardermeer schallen. Het landschap van Groningen biedt veel. Wie wil, kan elke dag op ontdekkingsreis.